Themaochtend over executieve functies

Binnen Educent werken professionals op verschillende gebieden. Wij vinden het belangrijk om de kennis die zij in huis hebben te delen. Daarom organiseerde orthopedagoog Linda Morskieft van onze vestiging in Delden een themaochtend over de executieve functies voor al haar collega’s van studiebegeleiding. Nico ter Hoeven en Rudi Schreurs waren erbij.

executieve-functiesNico ter Hoeven: ‘Ik heb eerst op internet opgezocht wat executieve functies zijn. Toch bleef het voor mij moeilijke materie. Tijdens de themaochtend legde Linda de theorie duidelijk uit. De onderwerpen waren interessant en actueel.’

Rudi Schreurs: ‘Voor mij was het weer een opfrissertje omtrent problemen die leerlingen kunnen hebben. Af en toe herken ik bepaalde dingen bij leerlingen in de bijles of de studiebegeleiding. In mijn werk heb ik meer begrip en inzicht gekregen voor de problematiek waarmee leerlingen kunnen kampen bij het leerproces en hun studiehouding.’

Executieve functies zijn te trainen via Braingame Brian.

U kunt leerlingen aanmelden via lindaterhorst@educent.nl

Scroll naar boven
WhatsApp chat