Remedial teaching

Leer- of gedragsprobleem

Een remedial teacher ondersteunt leerlingen die (pedagogisch/didactische) hulp nodig hebben. Dit zijn vaak kinderen die door een leer- of gedragsprobleem op een lager dan gemiddeld niveau functioneren. Leerlingen die hoger dan het gemiddelde presteren, kunnen ook extra aandacht en zorg gebruiken. Voor hen kan een remedial teacher ook worden ingezet.

Naast de begeleiding op didactische en/of pedagogisch gebied is het heel belangrijk dat het kind zich prettig voelt. Wanneer uw kind zich op zijn/haar gemak voelt kan het zich, naar eigen capaciteiten, zo optimaal mogelijk ontwikkelen. Door middel van de begeleiding hopen we dat het kind weer meer vertrouwen in zichzelf krijgt.

Onderzoek en handelingsplan

Onze remedial teacher onderzoekt de leerling door middel van een intakegesprek, toetsen, testen en/of observaties. Ook gesprekken met de groepsleerkracht en de ouders dragen eraan bij te ontdekken waar het probleem zit. Wanneer dit duidelijk is (diagnose) stelt onze remedial teacher een handelingsplan op. Hij/zij omschrijft hierin de doelen die bereikt moeten worden. De behandeling die nu volgt heet remedial teaching. Educent levert hulp die volledig is toegespitst op het probleem van de leerling. Wij leveren maatwerk.

Het handelingsplan wordt opgesteld voor een bepaalde periode, van 6 weken tot 3 maanden. Remedial teaching wordt meestal een of meerdere keren per week gegeven bij Educent.

Meer informatie ontvangen?

Wilt je weten wat remedial teaching voor uw kind kan doen? Vul onderstaand formulier in en ontvang vrijblijvend meer informatie over de mogelijkheden en onze tarieven.

  Uw naam*

  Uw telefoonnummer*

  E-mail*

  Uw bericht*

  remedial teachting
  Scroll naar boven
  WhatsApp chat