Onze dochter weer lekker in haar vel

‘Uw kind weer lekker in zijn vel’, staat op de folder van Educent. Omdat zowel de leerkracht als wij ouders het gevoel hadden dat ‘het er wel in zat, maar niet uitkwam’ hebben we besloten om onze dochter groep 7 over te laten doen. Rekenen is voor haar altijd lastig geweest, maar haar niveau daalde steeds meer. Verder kregen we regelmatig signalen dat het een gezellige meid was, maar ook dat ze op school snel afgeleid en druk was. Kortom, alles bij elkaar kon een beetje extra ondersteuning geen kwaad.  We hebben ons aangemeld bij Educent en daar kreeg ze begeleiding van Annemieke.

Annemieke besprak na een vrij korte periode oefenen en observeren al met ons dat ze sterk het gevoel had dat rekenzaken bij onze dochter niet automatiseren. Heel voorzichtig werd de term ‘dyscalculie’ genoemd en we hebben besloten haar hierop te laten testen. Dat kon gelukkig ook binnen Educent. We konden meteen terecht bij orthopedagoge Linda. De uitslag van deze test was duidelijk: onze dochter heeft dyscalculie en heeft hiervoor nu een officiële verklaring.

Het klinkt dubbel, maar we zijn blij met deze uitslag. Het betekent dat onze dochter slim genoeg is, maar dat ze rekenzaken op een andere manier aangeboden moet krijgen. Ze zit inmiddels in groep 8 en met de verklaring en adviezen kan de leerkracht op school aan de slag. We kunnen hiermee ook op zoek naar passend vervolgonderwijs.

Maar wat belangrijker is: veel puzzelstukjes vallen op de plaats. Het snelle afgeleid zijn en het drukke gedrag zijn een gevolg van het op de tenen moeten lopen. Elke dag iets moeten doen wat je niet begrijpt, is heel zwaar voor een kind. Door de prettige begeleiding en ondersteuning die ze krijgt van Annemieke, merken wij dat ze erg vooruitgaat, haar zelfvertrouwen groeit en daardoor zit onze dochter gelukkig ‘weer lekker in haar vel’!

Scroll naar boven
WhatsApp chat